Kortrijk renoveert

Kortrijk streeft naar kwaliteitsvolle woningen in de stad. Om dit te realiseren ondersteunen we inwoners die willen renoveren. Zo dragen we samen een steentje bij aan een leefbaar Kortrijk. Een ambitieus premiestelsel en gratis renovatiebegeleiding moeten helpen om dat doel te bereiken. Inwoners met renovatieplannen kunnen terecht bij de renovatiebegeleiders van de stad. Zij komen graag bij je langs om je wegwijs te maken in premies en vergunningen maar helpen je ook met het opvragen van offertes aan aannemers of de opmaak van een stappenplan en budgetplan. 

Een goed geïsoleerd dak is cruciaal voor de kwaliteit van je woning. Stad Kortrijk liet vorige winter een dakenscan uitvoeren waarop iedereen het warmteverlies via zijn dak kan bekijken. Bekijk op de dakenscan of jouw dak warmte verliest en extra isolatie nodig heeft. Via de zonnekaart kan je bovendien zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Wil je een algemene inschatting maken van de energiekwaliteit van jouw woning? Dat kan via mijn energiekompas.

Denk jij aan renoveren? Bel de renovatiebegeleiders!

Neem contact op met de gratis renovatiebegeleiders van de stad Kortrijk: bel 1777 of renovatie@kortrijk.be.

ACTIEPLAN Kortrijk Renoveert

Plan Nieuw Kortrijk stelde als doel om de woonkwaliteit in Kortrijk te verbeteren én de woningen betaalbaar te houden. Daarom werkte de stad een sterk renovatieplan uit. Want van Kortrijk een leuke stad om te wonen maken, wil ook zeggen dat we wat er al is nog beter maken. Zo kunnen we samen onze stad ook klimaatvriendelijker maken en de energiefactuur voor iedereen verminderen. Het actieplan maakt daar met 20 concrete actiepunten werk van.

Actieplan Kortrijk Renoveert

Volg de renovatieverhalen

Volg Kortrijk renoveert op Facebook!

Volg de renovatie van een oudere huurwoning naar een bijna-energie-neutrale huurwoning op de blog van BENHUUR.

Amin kreeg hulp en advies van Lieven bij zijn verbouwing. Klik en lees zijn verhaal!